RO | EN  
   


Pagina de start >> Despre noi

Scurt istoric...Timisoara...

Încrederea în ceea ce facem, convingerea că imposibilul poate fi realizat, tendinţa de a folosi materiale noi şi performante ne definesc şi ne-au adus prestigiu.

Cetatea Timiş(oara) a fost amintitã în documente pentru prima oarã în anul 1172 motiv pentru care Timişoara este un oras cu pretentii arhitecturale atât in ceea ce priveşte clãdirile cât şi podurile. Unele dintre ele au fost construite doar cu 30...40 de ani dupã ce a început sã se foloseascã betonul armat.

La începutul sec. XX Timişoara se prezintã cu 71 de poduri, 5 poduri metalice, 9 poduri din zidãrie şi 28 de poduri de lemn.

Construcţia canalului Bega la începutul sec. XX a însemnat înlocuirea podurilor vechi cu structuri de traversare noi care sã satisfacã traversarea canalului de 35 m si sã permitã deasemenea si dezvoltarea navigaţiei pe Bega.

Podurile Timişoarei simbolizeazã nivelul tehnic al betonului armat referitor la structurile de traversare de la începutul sec. XX. Totodatã ele reprezintã concepţiile, realizãrile şi dorinţa de estetic a inginerilor şi a arhitecţilor. Cu toate cã execuţia lor se bazeazã pe soluţii moderne, ele nu reprezintã, din punct de vedere estetic, o provocare pentru structurile existente şi nici pentru cele pe care le înlocuiesc.

Având in vedere cele de mai sus, realizarea unei noi structuri de traversare reprezintã o provocare şi inseamna pãstrarea specificului zonei, pãstrarea atmosferei istorice şi aducerea în contemporaneitate a unor poduri cu un respectabil trecut istoric.

 


Alte pagini din categoria curenta

Noi creăm punti între oameni!